freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Rekordmånga IM-virus de två senaste månaderna

Hackare kan vara på gång att lägga om sina strategier från att angripa sårbarheter i webbläsare till att fokusera på användare av IM (direktmeddelandeapplikationer), som till exempel AOL:s tjänst och MSN Messenger, uppger säkerhetsföretaget Akonix.
Enligt Akonix hittades 47 nya virus med IM-applikationer som mål under augusti vilket följdes upp med ytterligare 25 under månaden efter. Virusen används för att ta kontroll över användarens dator och därefter utnyttja adressboken i IM-applikationen för att vidarebefordra skadlig kod eller länkar till trojaner säger Akonix.

- Ett stort problem är att många företag låter sina anställda utnyttja vanliga konsumentlösningar för direktmeddelanden, säger Gideon Stein på IM-säkerhetsföretaget Omnipod. Stein menar att företag bör titta på lösningar utvecklade för företag och inte AOL, MSN eller Yahoo.

Ett exempel på de nya virus som drabbar IM-användare är Mete-masken, som kontrollerar IM-applikationens konfiguration för att på det viset bestämma vilket språk meddelanden ska skickas.