freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Spara tid och pengar med F-Secure Rescue CD

F-Secure Rescue CDDet finns tillfällen då datorn är så infekterad av virus eller spionprogram att Operativsystemet knappt fungerar. Det kan verka som om att installera om allt är det enda alternativet, även om det innebär att förlora alla filer sedan den senaste säkerhetskopieringen. Med F-Secure Rescue CD är du ett steg före och slipper detta.

Nedladdningen är en ISO-fil som skall användas för att skapa en startbar CD. Kopiera filen till en CD fungerar inte, så lite extra programvara krävs. Till exempel Nero Burning ROM, Daemon Tools Pro eller liknande brännarprogram.

När CD-skivan har skapats, sätt den i den första optiska enheten av den smittade datorn och starta om. Datorn ska starta från cd i stället för hårddisken.

Rescue CD'n skannar av hårddiskar och USB-enheter anslutna till datorn, oavsett om de är formaterade med FAT-eller NTFS. All malware filer som hittas blir omdöpt till .virus.

Förteckningen över virusdefinitioner uppdateras automatiskt om den smittade datorn är ansluten till Internet. Annars är det möjligt att ladda ner uppdateringar till ett USB-minne.

På en sund dator skriv in http://download.f-secure.com/latest/fsdbupdate.run i adressfältet i en webbläsare. Spara filen på ett USB-minne nyckel och anslut sedan USB-minnet till den smittade datorn för att uppdatera programvaran. Det är nog bäst att använda ett USB-minne utan några viktiga filer för detta.

Slutligen finns det en PDF-manual ingår i hämtningen med mer information om hur du använder Rescue CD.

Ladda hem skivan från


0 kommentarer