freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

25-årig bugg i OpenBSD och Mac OS är nu fixad.

OpenBSD-utvecklaren Marc Balmer har upptäckt och rättat ett fel i OpenBSD:s källkod som hängt med i 25 år. Det hela började med att en Samba-användare klagade över krascher i Samba.

Enligt den användare som klagade för Marc Balmer kraschade fil- och skrivardelningsprogrammet Samba när det skulle hämta en fil från en MS-DOS volym. När Balmer kontaktade Samba-utvecklarna påstod de att Samba använder en lite speciell lösnning i det fallet för att gå runt en bugg i BSD-system. Samba-folket påstod att alla typer av BSD hade samma bugg i funktionerna för att läsa från katalogtjänst.

Först trodde han dem inte men han undersökte saken och hittade en bugg som funnits i alla versioner av BSD, inklusive MacOS X. Han kunde också spåra den tillbaka till 4.2 BSD som publicerades i augusti 1983. Den har alltså hängt med lika länge som IBM:s PC XT och Apples Lisa.

Buggen fanns iBSD:s sätt att hämta en fil och letar efter den andra delen när den första delen saknas.

Ett vanligt argument för att öppen källkod är att när fler ögon kan granska koden upptäcks buggar fortare. Om det finns 25 år gamla buggar i Windows är svårt att veta eftersom koden inte är lika tillgänglig.

Klicka här för en mer teknisk beskrivning av buggen.

Källa: OS News

0 kommentarer