freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

AMD's nya processor är en sann Bulldozer.

Som konsument är det svårt att inte gnugga händerna i förtjusning varje gång Intel och AMD drabbar samman, och försöker visa oss vem som skapar den snabbaste processorn.

För inte så många dagar sedan meddelade Intel att man ska intergrera grafik i själva processorn. Men AMD är inte sämre, och på ritbordet finns något som, åtminstone på pappret, ser ut att vara en synnerligen kraftfull processor.

Idag är processorer med dubbla kärnor standard i nya datorer, och processorer med fyra kärnor är inte heller ovanligt. AMD:s nya processor Bulldozer kan ha ända upp till 16 processorkärnor.

Fördelen med flera processorkärnor är att de kan fördela processorns arbete mer effektivt och utföra jobb betydligt snabbare. Men det är inte bara rå, brutal kraft som gör Bulldozer till en intressant processor. Vad som också är uppseendeväckande, är att det är fullt möjligt att integrera andra typer av kärnor, som exempelvis grafikprocessorer.

Detta innebär i praktiken att AMD kommer att kunna ta fram processorer som är skräddarsydda för en viss typ av arbete. Allt från tunga matematikberäkningar till supersnabb grafik.

Ryktena om Bulldozer börjades spridas redan förra året, och nu ser det ut som att processorerna kommer att lanseras i slutet av nästa år. Huruvida det blir Intel eller AMD som skapar den bästa processorn återstår att se. Men en sak är säker – framtiden ser snabb ut.

Källa: Pc för Alla

0 kommentarer