freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Information läckt om nästa generations grafik från Nvidia

En miljard transistorer och 512-bitars minnesgränssnitt. Information om Nvidias kommande grafikkrets GT200 har enligt uppgift läckt ut på nätet och det ser ut att bli ett riktigt prestandamonster.

Den kommande grafikkretsen GT200 ska enligt uppgift i första hand dyka upp i modellerna Geforce 9900 GTX och i andra hand i den något billigare Geforce 9900 GTS. Den förstnämnda med 512-bitars minnesgränssnitt medan 9900 GTS får 448-bitar.

GT200 påstås ha hela en miljard transistorer och kommer, något förvånande, att paras ihop med gddr3-minnen i de två nämnda modellerna ovan.

Information kring kretsen har läckt ut i forumet hos Xtreme Systems, bland annat i form av en cad-ritning. På ritningen framgår bland annat att de nya designen är försedd med en extern i/o-krets.

Grafikkort med den nya kretsen väntas dyka upp i juli.

Detta gäller ej alla kort i 9000 familjen, eftersom att en av de sista modellerna från 8000 familjen, byter namn.

Geforce 9600 GSO är ett grafikkort i budgetklassen. Men särskilt nytt är det egentligen inte. GeForce 8800 GS
Geforce 9600 GSO är ett grafikkort i budgetklassen. Men särskilt nytt är det egentligen inte. Så här ser XFX GeForce 8800 GS ut

Efter en detaljerad granskning av det nya grafikkortet Geforce 9600 GSO, rapporterar tekniksajten X-bit labs att det nya kortet inte alls är nytt, utan en gammal favorit i repris. Närmare bestämt Geforce 8800 GS.

Den här typen av namnbyte är faktiskt inte särskilt ovanligt, och är ett sätt att skapa plats för nya produkter. Så även om det är minst sagt förvirrande för konsumenterna, är det inget ovanligt.

Men riktigt allt kommer inte att vara det samma. Även om prissättningen inte är helt fastställd ännu, är det mycket troligt att Geforce 9600 GSO kommer att bli några hundralappar billigare än sin företrädare, det vill säga strax under tusenkronorsstrecket.

Grafikprocessorn i Geforce 9600 GSO arbetar i 550 megaherz och minnesbussen är 192 bitar bred. Beroende på tillverkare varierar minnet, men Nvida har satt 384 megabyte GDDR3 minne med klockfrekvensen 1 600 megahertz som rekommendation.