freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Notoriska SPAMMARE dömda i sin frånvaro.

Två notoriska spammare i USA har dömts att betala 1,35 miljarder kronor i skadestånd för att ha spammat MySpace. Men det är tveksamt om MySpace någonsin får se några pengar - personerna dömdes i sin frånvaro.

Sanford Wallace och Walter Rines är tidigare kända spammare som även är kända under under öknamnen Spamford respekive Spam king. Under en period på 90-talet skickade de båda ut omkring 30 miljoner e-postspam varje dag, skriver Techcrunch.

Nu har de båda dömts för att ha skickat ut skräpmeddelanden på sajten, både från egna och från stulna konton. Enligt åtalet rör det sig om över 735 000 meddelanden och varje meddelande kostar dem 300 dollar i skadestånd. Skadeståndet hamnar på 223,8 miljoner dollar, eller omkring 1,35 miljarder kronor. Dessutom döms de att betala 1,5 miljoner dollar för att ha brutit mot nätfiskelagstifningen.

Skadeståndet är det största som någonsin delats ut för utskick av skräppost. Enligt Techcrunch låg det tidigare rekordet på 2,9 miljoner dollar som Valueclick fick betala till den amerikanska myndigheten Federal Trade Commission.

Däremot är det inte säkert att MySpace någonsin kommer få skadeståndet då myndigheterna inte vet var personerna befinner sig. De dömdes båda i sin frånvaro eftersom de inte dök upp till rättegången.