freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Vistas UAC väcker heta känslor

Vistas UAC väcker heta känslor, och många menar att det bara är irriterande och bökigt, men tester nu att UAC faktiskt är bäst, på att hitta och förhindra att rootkits installeras på din dator.

Det är AV-test.org har gjort ett testför att testa hur bra marknadens olika ledande antivirusprogram är på att hitta kända rootkit. Testerna visade att det inte gick särskilt bra alls för de olika antivirusprogrammen, oavsett om de kördes på XP eller Vista. Av de 30 rootkit som användes i testet hittade inget av de sju antivirusprogramen alla 30, och samma hände med de webbaserade varianterna. Bara fyra av de 14 särskilda rootkitverktyg som också testades lyckades hitta alla 30 rootkit.

När det gäller Vista var det svårare att utvärdera eftersom bara 6 av 30 rootkit kunde köras på Vista, och för att ens kunna köra testerna på på de 6 rootkit som gick att installera på Vista fick UAC stängas av - då UAC reagerade på samtliga rootkit innan de ens installerats.

Efter att UAC inaktiverats visade det sig att bara tre av sjutton antivirusprogram - F-secure Anti-Virus 2008, Panda Security Antivirus 2008 och Norton Antivirus 2008 - lyckades både hitta och avinstallera rootkiten.

Källa: IDG News

1 kommentarer

Kvastskatan sa...

Nämen heeej igen! Känns nästan som evigheter sen sist nu? *skrattar* Men hör å häpna.. dom har visst äntligen lyckats blåsa liv i alias.. så det har återuppstått från det döda idag. Wohoo! =o))