freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

På tisdag är det dags att uppdatera igen

Den tionde juni ska Microsoft genomföra Patch Tuesday. Denna månad väntar sju patchar, varav tre som ansees vara kritiska. Enligt Eweek ska en av de kritiska patcharna täppa till flera sårbarheter i webbläsaren Internet Explorer. De andra två patcharna som klassats som kritiska gälla Bluetooth och DirectX.

Detaljerna är än så länge knapphändiga om de sårbarheter som Microsoft ska täta. Alla de tre kritiska ska öppna för en angripare att köra program på datorn via Internet, dvs Remote Code Execution

Buggen i IE gäller flera olika versioner av webbläsaren, bland andra Windows IE 7 för Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 och 2008.

De tre säkerhetsvarningarna som klassats som viktiga gäller sårbarheter i PGM, Active Directory och WINS. De två första kan leda till "Denial of Service" (DoS) och den i WINS låter en angripare tilldela sig själv ökade befogenheter (Privilege Escalation).

Den sista är klassad som enkel och handlar om Kill Bit och öppnar för angripare att köra program på datorn via Internet.

Källa: Eweek

0 kommentarer