freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Två års fängelse för DDoS-attack

I Fairfield, Kalifornien har en hacker nu erkänt sig skyldig till distribuerade överbelastningsangrepp, även kallat DDos, som utfördes mellan 2004 och 2007. Angreppen, som riktats mot ett forum och en sajt, beräknas ge två års fängelse i en fällande dom den tredje september.

Under alla hjärtans dag förra året, utförde den 21 årige Gregory King, ett överbelastningsangrepp mot en sajt dedikerad för arbete mot nätfiske. Han har tidigare också utfört flera liknande angrepp mot ett forum för grafiker och spelare under perioden 2004 till 2007.

Första oktober 2007 knackade amerikanska FBI-agenter på dörren hos King. Det hela var en del av en operation man kallade Operation Bot Roast. I panik försökte King gömma sin laptop genom att ställa ut den på sin bakgård. En åtgärd som inte hjälpte.

I den rättsprocess som följde, och som nådde slutfasen i tisdags denna vecka, erkände han sig skyldig till två åtalspunkter gällande angrepp mot forumet Killanet och sajten Castlecops.

Enligt uppgift ska omkring 7000 datorer ha varit involverade i hans angrepp mot Killanet mellan 2004 och 2007.

Castlecops har rapporterat att angreppet mot sajten uppnådde en datahastighet på 969 megabit per sekund. Om de ansvariga för sajten, som jobbar på frivillig basis, hade varit tvungna att betala för all trafik under angreppet, hade resultatet blivit att verksamheten tvingats upphöra.

King erkände sig skyldig till åtalspunkterna och väntar nu ett fängelsestraff på två år i en dom som kommer att fastslås den tredje september.

Källa: Computerworld

0 kommentarer