freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Hydra gör SLi och Crossfire onödigt

Hydra är namnet på kretsen från teknikföretaget Lucidlogix som ska få olika grafikkort att arbeta bättre tillsammans. En rad algoritmer och balanseringar ska eliminera flaskhalsar, vilket minimerar energiförbrukningen och ökar effektiviteten.

Tekniken ska fungera med både och DirectX. Eftersom moderkorts tillverkare i sådana fall endast behöver en enda krets på moderkortet kan det i praktiken ersätta både SLi och Crossfire.

Inledningsvis blir det möjligt att köpa både tilläggskort för PCI Express samt moderkort med Hydra-kretsen för att möjliggöra tekniken.

Hydra är alltså placerad mellan den vanliga styrkretsen och grafikkorten, och den ska enligt företaget kunna leverera nära på en helt linjär förbättring ju fler grafikkort som används.

Lucidlogix säger sig ha ett samarbete med en rad tillverkare för att implementera Hydra-motorn i en mängd produkter som kommer att dyka upp på marknaden under 2009.

Hur bra man kommer att lyckas återstår alltså att se, men den nya tekniken lär säkert sätta fart på grafikkorts marknaden på ett eller annat sätt.

Källa: ngohq.com0 kommentarer