freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

RYKTE: Bakdörr i Skype möjligör avlyssning

Skype är en populär klient för chatt och röstsamtal, har tidigare varit föremål för spekulationer gällande möjligheter att avlyssna samtal. Detta till stor del på grund av att specifikationer gällande det protokoll och den teknik som klienten använder hållits hemliga. Men ett avslöjande via ett diarieprotokoll har nu satt ny fart på tidigare rykten om att Skype innehåller en bakdörr för avlyssning av samtal.

Uppgiften om att en sådan bakdörr finns, kommer från högt uppsatta tjänstemän i det österrikiska ministeriet.

Under ett möte angående laglig avlyssning av IP-baserade tjänster, som hölls den 25 juli mellan statliga tjänstemän och representanter för internetleverantörer, framkom det att den österrikiska polisen kan avlyssna Skype-samtal. Nyheten basunerades ut av den statliga österrikiska tv-kanalen ORF som granskat mötets protokoll där referenser till polisens möjligheter var diarieförda.

Företaget Skype Limited, som står bakom produkten, har valt att inte aktivt dementera det hela. Man säger istället att man inte har några kommentarer utöver att man inte bemöter spekulationer från medialt håll.

Källa: Heise Online/TechWorld0 kommentarer