freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Firefox 3 tar mark från Internet Explorer

Firefox 3Att döma av statistiken för webbläsare, så kan man konstatera att Firefox fortsätter att växa. Den senaste månadens siffror hos Netapplications visar att Firefox har klättrat upp till 20% strecket ett flertal gånger under juli månad. Detta verkar göras på bekostnad av Internet Explorer, som har ramlat ner under 70%.

Den som inte gillar siffror kan i stället finna intresse i att Firefox 3.1 släppts i en första alfaversion. Förutom en mängd uppdateringar finns även några nya funktioner, som inte var klara till lanseringen av 3.0.

Webbutvecklare kan vara glada över att den förbättrade Gecko-motorn nu fått en del CSS 3-funktioner för att lägga skuggor och effekter direkt på text. Dessutom har man bland annat lagt till stöd för olika HTML 5 API.

Vanliga användare lär främst lägga märke till att CTRL+TAB växling mellan webbläsarens flikar har blivit snabbare och mer överskådlig, samt att de nu sorteras efter när de senast använts. Skillnaden ska vara att webbläsaren inte längre renderar om varje sida man bläddrar mellan förrän användaren hittat rätt flik.

Dessutom har det smarta adressfältet, eller "awesome bar", bättrats på med nya filterfunktioner för ännu mer effektiva sökresultat.


0 kommentarer