freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Därför är Internet Explorer en dålig idé


Forskaren Craig Barth som arbetar vid företaget Devil Mountain Software har gjort en rad tester för att ta reda på hur mycket resurser som betaversionen av Internet Explorer 8, Internet Explorer 7 och Firefox 3.0.1 roffar åt sig. Det visade sig då att IE8 konsumerar 52% mer minne än IE7, och den även använder sex gånger så många trådar som Firefox.

I testet ingick tio olika sajter med varierande innehåll. Siterna öppnades upp i var sin separat flik i webbläsarna, och både Flash och Microsofts Silverlight fanns installerade som tilläggsprogram.

När testerna var slutförda hade IE8 tagit för sig 380 Mb av de 2 Gb som var tillgängliga på testplattformen med Windows Vista, medan IE7 som också ingick i testet la beslag på 250 Mb. Firefox behövde däremot bara 159 Mb. När samma tester kördes under Windows XP så konsumerade varje webbläsare något mindre minne, men IE8 var fortfarande värst.

Barth kontrollerade även hur många processortrådar som webbläsarna behövde, och Firefox nöjde sig då med maximalt 29 stycken medan IE7 krävde upp till 65 stycken. IE8 var återigen värst då den som mest ville ha 171 trådar.

En positiv detalj med IE8 är att det i genomsnitt bara förbrukar 22% av processortiden i Windows XP och 33% i Windows Vista. Motsvarande siffror för Firefox är 33% respektive 48%.0 kommentarer