freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Varning för nytt fusk antivirus!

Andromeda AntivirusFlera tillverkare av säkerhetsprogram varnar för AndromedaAV, ett så kallat "antivirusprogram" som snarare ställer till det för användaren än hjälper till att undvika skadlig kod. Den som installerar programmet möts av uppgifter att det finns en rad infekterade filer på datorn. För att råda bot måste man betala en licensavgift, men någon egentlig virus sökning görs inte. Meddelandena man får är oberoende av om systemet egentligen är infekterat eller ej.

Vad programmet mer orsakar för eventuell skada är oklart, men flera andra liknande falska säkerhetsprogram kännetecknas av återkommande popup-fönster och att orsaka instabilitet i datorn. Det finns också möjligheter för angriparen att lägga in malware som trojaner på den drabbades dator.

Även Computer Associates och F-Secure har liknande varningar. Rådet är att vara vaksam mot program som gör reklam via popup-fönster. För den som saknar antivirus program men inte har lust att betala för det finns det flera seriösa och kostnadsfria alternativ, som Avast, AVG och ClamAV.

Källa: Symantec.0 kommentarer