freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

TV3:s Efterlyst blev hackad

I flera timmar under onsdagen var det populära TV3-programmet Efterlysts site hackad. Innehållet var utbytt mot ett hotfullt meddelande riktat mot de som lämnat tips till programmet. Istället för den vanliga sajten möttes besökaren av "GOLBÖGAR – Känn ER EFTERLYSTa!", och att tipsares namn, telefonnummer och brott tipset gäller lämnas vidare till "bröder som blivit utsatta".

Några uppgifter om vem eller vilka som genomfört hacket finns inte, inte heller hur de gått till väga. Enligt uppgift rör det sig dock om att de utnyttjat en sårbarhet i Joomla. En sårbarhet i version 1.5.5, som upptäcktes i mitten av augusti, möjliggör för en angripare att ändra administratörs lösenordet.

Sannolikheten för att angriparna skulle ha kommit över information om Efterlysts tipsare är dock låg. Siten ligger hos webbhotellet FS Data, och att Efterlyst där lagrar uppgifter om personer som varit i kontakt med dem är inte troligt.

Under måndagseftermiddagen skriver Wayne Seretis på TV3 till TechWorld Säkerhet att alla tips som kommer till Efterlyst behandlas av polisen, och lagras i deras databaser. Det finns därför ingen anledning att de som lämnat tips till programmet ska känna någon oro.

Källa: IDG


0 kommentarer