freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Tråkiga nyheter

Ytterligare en undersökning bekräftar att problemet med spionprogram ökar. Från april till juni i år ökade antalet drabbade med 20 procent. Förutom en kraftig ökning i antalet drabbade system så har en ökning också skett vad gäller antalet hemsidor som sprider spionprogram. Antalet är nu uppe i hisnande 300 000 unika adresser. Detta visar en undersökning från Webroot Software, ett företag som tillverkar antispionprogrammet Spyware Sweeper.

David Moll, direktör på Webroot, menar att spionprogramtillverkarna skiljer sig från virustillverkarna i och med att de är tydligt inriktade på att göra ekonomisk vinst.
- Till skillnad från virusmakare som är motiverade av personlig stolthet eller vill bli ökända, så är de som tar fram spionprogram motiverad av vinst oavsett om det är en slant per pop-upp fönster eller en keylogger som fångar upp värdefull kontoinformation. Våra undersökningar visar att precis som i alla branscher så är spionprogramtillverkare ute efter att öka deras vinstmarginaler genom att utvidga sina distributionskanaler, genom att ta fram nya produkter eller nå nya marknader, säger Moll på Vnunets hemsida.

Det finns det olika program att ladda hem, som skyddar och rensar daorn från olika former av spionprogram. Det populäraste heter SpyBOT - Search and Destroy och är ett program som är helt gratis och fungerar för Windows användare. Men själv använder jag Pest Patrol av Computer Associates men om ekonomin är skral rekommenderar jag starkt att köra med SpyBOT.