freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Back to My Mac räddar stulen Mac

Vi har hittat ett nytt skäl att satsa på Apples .Mac-tjänst. LoHud.com rapporterar nämligen om en 23-årig amerikanska som med hjälp av Back to My Mac lyckades få tillbaka sin stulna Macbook.

Den 23:e april hade kvinnan och de andra kvinnor hon delar lägenhet med inbrott. Två bärbara datorer, ett par plattskärms-TV och en del annan elektronik stals. Två veckor senare fick hon ett telefonsamtal från en vän som undrade om hon var online.

Det var hon inte, men kom snabbt på idén att försöka logga in på sin Mac via Back to My Mac. Praktiskt nog jobbar hon i en av Apples butiker, så hon var snart inloggad och kunde sätta igång Photo Booth. Först såg hon bara en tom stol, men lite senare kom en av tjuvarna och slog sig ned för att shoppa lite på nätet. Klick klick i Photo Booth.

Senare lyckades hon även hitta bilder tagna av den andra tjuven och skickade bilderna till polisen, vilka hade följande att säga:
Vårt offer gjorde ett fenomenalt jobb. Hon kände sin dator och kom till oss så fort hon fått tag i informationen. Vi skred till verket direkt och resultatet är arresteringen av två misstänkta inbrottstjuvar och säkrandet av det mesta av stöldgodset.