freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Bitdefender skapar Malware City

IT-säkerhetsföretaget Bitdefender har gjort en egen version av miljön i Grand Theft Auto för att föra ut sitt budskap till en yngre publik. Den nya portalen kallas Malware City och är rätt lik den påhittade staden Liberty City där Grand Theft Auto utspelar sig.

Syftet med den nya sajten är att filtrera information om vad som händer på den mörka sidan av Internet, bland virusmakare och hackare, och presentera den för besökaren. Det finns dock inga möjligheter att spela hackare eller säkerhetsspecialist. Däremot kan den som vill dela med sig av sina kunskaper om skadlig kod.

Sajten innehåller också en blogg som skrivs av olika säkerhetsexperter hos Bitdefender. Där finns nyheter om nya hot, hur de fungerar, vem de vänder sig mot och hur läsaren bäst kan skydda sig.

Det finns också en mer traditionell nyhetsavdelning med produktnyheter från Bitdefender och andra tillverkare av IT-säkerhetsprodukter. Det finns också en karta över olika virus och lite om trenderna inom hur virusen försöker sprida sin smitta.

0 kommentarer