freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Skaparen till ett av de första BotNets erkänner

Upphovsmannen till en trojen Nugache som bröt ny mark i botnet kretsar har beslutat att förklara sig skyldiga till i hemlighet infekterar tusentals datorer så att han kunde stjäla deras personuppgifter och inleda attacker mot webbplatser.

Jason Michael Milmont, 19, Cheyenne, Wyoming, medgav att skapa den så kallade Nugache Worm, en trojansk som sprids via AOL Instant Messenger och modifierade Limewire installationsprogram. Trojanen som Milmont skapade, används för att stjäla användarnamn, lösenord och bankkontonummer från dem blivit är smittade.

Nugache hade cirkulerat redan i början av 2006 och skapade en av de första botnets för att använda ett decentraliserat system för att skicka instruktioner till radiostyrda farkoster, enligt säkerhet forskaren Dave Dittrich.

Med tiden har Milmont lagt till nya funktioner Nugache. Ett grafiskt användargränssnitt gjort det enkelt att komma åt infekterade maskiner från sitt hem server. Det lät honom skicka ett kommando till en enda maskin, som sedan överförde kommandot till andra maskiner. Programmet innehöll en Keylogger och kan också kan sniffa känslig information som lagras i Internet Explorer för att skona användare besväret att behöva komma ihåg lösenord för online banker och andra känsliga webbplatser.

Programvaran var osynliga för Windows Task Manager i Windows NT, XP och 2000. Vid varje givet tillfälle Milmont hade någonstans 5000 - 15000 maskiner under hans kontroll.

Enligt en grund som undertecknades av Milmont, han använde hans botnet att lansera distribuerade DoS-angrepp mot en namnlös online företag beläget i Los Angeles. Avtalet fortsatte med att dokumentera hur han använde personlig information han lyfts från hans offer att göda hans plånbok.

Efter att skicka ett kommando som instrueras infekterade maskiner att skicka fångas upp lösenord och annan information, han skulle sortera objekt online och få kontroll över offrens konton genom att ändra adresser och andra detaljer som var förknippade med dem. I april 2007, till exempel, han använde stulna kreditkort information för att göra en $ 1,422 köp från Hinsite Global Technologies och hade ex transporterades till en ledig bostad i den Cheyenne område.

För att hindra offren från att upptäcka sin ordning, Milmont ersättas telefonnummer förknippade med försämrad konton med Skype-nummer som han skapade och köpt med kreditkort uppgifter han hade skördats från hans botnet.

Milmont får max fem år i federalt fängelse och böter på $ 250000. Han är också med på att betala nästan $ 74000 i återlämnande. Milmont har gått med på att visas i federal domstol i Cheyenne, där han kommer att förklara sig skyldiga till en grov förbrytelse avgift. Fallet togs i Los Angeles och undersöktes av FBI.

0 kommentarer