freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Homer Simpson avslöjad som hacker och spridare av malware

Vem skulle ha trott det? Den mycket älskade tv-karaktären Homer Simpson, som har varit ett känt namn i nästan 20 år har nu avslöjats som en hacker, och botnet pusher, och försöker övertala intet ont anade fans att installera en Kimya bot på sina datorer.


Eller åtminstone att det är vad du först tror att om du var en av Simpsons-fans och lättlurad nog att falla för det senaste försöket till dataintrång ont anande offer. Offer som trodde att de laddade ner ett exklusivt avsnitt av Simpsons, bara att överlämna sin PC i händerna på kriminella.

Berättelsen börjar redan i januari 2002, när Homer Simpson avslöjade hans e-postadress i ett avsnitt med titeln The Dad Who Knew Too Little. Hans adress visas på skärmen som chunkylover53@aol.com, vilket har föranlett att flera tusen fans provat att kontakta animerade den gula mannen i en påhittad tv-show. Ja, jag vet, men dessa människor faktiskt finns.

Lyckligtvis för dessa mycket vilseleda och hoppfulla individer, så hade en författare i showen vid namn Matt Selman förutsett detta och registrerade e-postadressen i den verkliga världen. Han svarade så många som han kunde, och hundratals fans fick svar från en påhittad Homer.

Enligt Spyware Guide, har "online but away" meddelanden plötsligt börja dykta upp på AIM, med en uppmaning att ladda ner ett nytt exklusivt Internet-avsnitt av Simpsons. Men adressen tar inte de lojala och desperata fans till en video, snarare till en nedladdningsbar fil av Kimya.exe.

Fans konstaterade senare att deras datorer var smittade ett rootkit, och deras datorer var medlemmar i ett botnet av turkiskt ursprung.

Det är lätt att dras med i spänningen i det erbjöds något exklusivt, eller gratis, eller båda, men om du inte är helt säker på att det du klicka på är äkta, är det bättre att strunta i det, och kom ihåg att tecknade seriefigurer är påhittad, och egentligen inte har e-postadresser… DOH!

0 kommentarer