freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Extrema datorspelare spelar i snitt 45 timmar per vecka

Den som vill veta om han eller hon kvalar in för betraktas som en "extrem gamer" kan nu jämföra sina vanor med vad analysföretaget NPD kommit fram till hur en sådan ska vara i en undersökning. De frågade 20 000 personer i sin amerikanska konsumentpanel om deras spelvanor och kom fram till ett antal olika kategorier.

De mest extrema spelarna utgjorde ungefär 3% av de tillfrågade som spelare datorspel, och de spelade i snitt 45 timmar i veckan. Något som kan behövas om de ska hinna med att spela de 24 spel de köpt de senaste tre månaderna.

Exakt vilka kriterier som gäller för att hamna i de övriga kategorierna framgår inte, men den största andelen spelare betecknas i alla fall som Young Heavy Gamers som utgör 22% av alla spelare.

Totalt räknar NPD med att 174 miljoner personer i USA spelar datorspel i någon form.

Källa:


1 kommentarer

Kvastskatan sa...

Nejdå. Här raderas inget! Inte nåt som du skrivit i allafall. Bara den där surdegen Mimmi som har råkat ut för det hittills. Lite urskiljning har jag allt.. *ler*

Till skillnad mot för mitt nya fina spamskydd.. som tydligen är väldigt misstänksamt mot dej.. så du hamnar i karantän tills dina kommentarer blivit godkända?

Det kanske ogillar att du knuffar mej.. eller tycker du är helskum som anger olika adresser å namn hela tiden.. *skrattar*