freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Sex reklam och potensmedel...

Säkerhetsföretaget Bitdefender har upptäckt en våg av SPAM, som utnyttjar leveranskvitton för att verifiera att e-postadresser fungerar. Ofta rör det sig om sex relaterad reklam för exempelvis olika potensmedel.

En av utmaningarna som SPAM sändare står inför, är att verifiera vilka av email-adresserna, som de skickar till som verkligen fungerar. Förutom att sortera bort automat svar från postmaster och dylikt är en metod att använda sig av leveranskvitton, något som Bitdefender rapporterar har ökat i omfattning på sistone.

Poängen med leveranskvitto är att sändaren får veta att mottagaren verkligen läst ett visst utskick. Standardinställningen i de flesta e-postklienter är att då så begärs inte per automatik skicka något leveranskvitto, istället frågar programmet om man vill göra det. Rekommendationen då det rör sig om SPAM är då givetvis att undvika skicka kvitto, så att avsändarna inte får veta att mejlet verkligen har öppnats av en människa.

- Att validera e-postadressen innebär att användaren har skrivit under dödsdomen för hans eller hennes e-postkonto. Nästa meddelanden så kommer avsändaren att försöka få med skadlig kod som används för att komma åt känslig data, som till exempel kreditkortsnummer, säger Vlad Valvceanu på Bitdefender.

Förutom att utnyttja funktionen med leveranskvitton utnyttjar avsändaren också möjligheten att i e-post lägga in bilder som lagras på en server på internet. Om mottagaren väljer att visa bilden så får de också ett bevis på att brevet verkligen öppnats.Källa: IDG

0 kommentarer