freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout
freestone-carryout

Hur du undviker och minskar mängden SPAM i din brevlåda

Här nedan följer ett antal förslag som kan bidra till att förebygga din e-postadress från att bli ett mål till spammare.

 • Du får inte skicka din e-postadress i en oförvrängd form över Internet. Om du behöver skicka din e-postadress, obfuscate det, så det kan inte vara lätt skördats som "namn-at-hotmail - dot-com" eller om du behöver inkludera din e-postadress i din signatur, skapa en liten grafisk bild som innehåller din e-postadress.
 • Kontrollera om din e-postadress är synliga för spammare genom att skriva in den i en sökmotor, t.ex. www.google.com. Om din e-postadress är utsänd till alla webbplatser eller nyhetsgrupper, ta bort det om det är möjligt, för att bidra till att minska hur mycket spam du får.
 • Massor av Internetleverantörer erbjuda gratis e-postadresser. Skapa två e-postadresser, en för personlig e-post till vänner och kolleger, och använda den andra för att prenumerera på nyhetsbrev eller utstationering på forum och andra offentliga platser. Om du har en mer komplex e-postadress, det är mindre sannolikt att få spam än en som kunde lätt dictionary-attackeras.
 • Många Internetleverantörer erbjuder också gratis filtrering av skräppost. Rapportera missade spam till din ISP, eftersom det bidrar till att minska hur mycket spam du och andra medlemmar av samma ISP får. Om din Internetleverantör inte erbjuder spam-filtrering, använda mjukvara anti-spam att minska mängden skräppost som levereras till din inkorg.
 • När du besvarar tills newsgroups, inte inkludera din e-postadress.
 • När du fyller i webbformulär, kontrollera webbplatsens sekretesspolicy för att säkerställa det kommer inte att säljas eller skickas vidare till andra företag. Det kan finnas en kryssruta för att skicka till tredje part försändelser. Överväg att ta emot mindre opt-in e-post.
 • Aldrig svara på spam. Om du svarar, även att begära att ta bort din e-postadress från listan, det är en bekräftelse på att din e-postadress är giltig och spam har framgångsrikt levererat till din inkorg, inte filtreras genom ett filter som du öppnade budskapet, läsa innehållet och svarade på spammer. Förteckningar över bekräftade e-postadresser är mer värdefullt för spammare än obekräftade listor, och de ofta köps och säljs av spammare.
 • Öppna inte skräppost där det är möjligt. Ofta innehåller skräppost "Web beacons" som gör det möjligt för spammare att avgöra hur många, eller vilka e-postadresser har fått och öppnat brevet. Eller använd en e-postklient som inte automatiskt laddar avlägsna grafiska bilder, såsom den senaste versioner av Microsoft Outlook och Mozilla Thunderbird.
 • Klicka inte på länkar i spam-meddelanden, inklusive prenumerationen länkar. Dessa ofta innehåller en kod som identifierar den e-postadress för mottagaren, och kan bekräfta det spam har levererats och att ni svarade.
 • Köp aldrigvaror från spammare. De som skickar skräppost måste förlita sig på mycket små andelar av människor som svarar på spam för att köpa varor. Om spamming blir olönsammt och tar massor av ansträngning och inte ger någon avkastning får spammarna har mindre incitament att fortsätta skicka spam. Skulle du riskera att dina kreditkortsuppgifter till en okänd källa?
 • Om du har en e-postadress som tar emot en mycket stor mängd skräppost, överväga att ersätta den med en ny adress och informera dina kontakter i den nya adressen. När du är på massor av spammares "mailinglistor" är det troligt att den adressen kommer att få mer och mer spam.
 • Se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. Många virus och trojaner skannar hårddisken för e-postadresser att skicka spam och virus. Undvik att skräpposta dina kollegor genom att hålla ditt antivirusprogram uppdaterade.
 • Använd den brandvägg ingår i operativsystemet, eller använder en brandvägg från ett välrenommerat företag för att undvika att datorn blir hacked eller infekterade med en mask och kan användas som ett spam-sändar zombie.
 • Svara inte på e-post som begär att validera eller bekräfta någon av dina kontouppgifter. Din bank, kreditkortsföretag, eBay, Paypal, etc., redan har kontouppgifterna, och skulle inte behöva dig för att godkänna dem. Om du är osäker om en begäran om personlig information från ett företag är berättigade, kontakta företaget direkt eller typ webbplatsen webbadressen direkt i webbläsaren. Klicka inte på länkar i e-post, eftersom de kan vara falska länkar till phishing webbplatser.
 • Klicka inte på ovanliga länkar. Bekräfta att avsändaren skickade e-post om det verkar misstänkt.
 • Ge aldrig ut inloggningsuppgifter till någon.
 • IT-avdelningar bör utbilda sina användare att inte lämna ut känslig information.